Dzisiaj przepis na ciastka kokosowe:
2 szklanki wiórków kokosowych
1,5 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
2 jajka
0,6 kostki masła
0,5 łyżeczki aromatu waniliowego
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
szczypta soli
Sposób przygotowania:
1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C
2. Masło ucieramy z połową cukru i żółtkami, dodajemy aromat waniliowy. Białka miksujemy z pozostałym cukrem dodajemy do wcześniej utartego masła z cukrem. Następnie mąkę mieszamy z sodą, solą, wiórkami i łączymy wszystkie składniki. Gdy ciasto jest jednolite formujemy kulki o średnicy 2,5 cm i rozkładamy na blaszce.Ciastka pieczemy ok 15 minut aż się zarumienią. Po upieczeniu i ostygnięciu ciastka możemy polukrować. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz